KIYOH NL

Veelgestelde vragen

  • 1 x BBQ
  • 1 x Gasslang met drukverdeler
  • 2 x Lekbakjes
  • 1 x Schouderband
  • 1 x Handleiding

De nomadiQ is gemaakt om op te bbq’en en te grillen. Ook kan de nomadiQ fungeren als kooktoestel om pannetjes op te zetten. Door de 2 afzonderlijk te bedienen roosters, kan je zowel slow- als fastgrillen. Aan de ene kant het vlees op lage temperatuur garen, en aan de andere kant de groenten op gewenste temperatuur lekker laten knisperen.

De nomadiQ werkt op gas.

De nomadiQ is ontworpen om overal te kunnen gebruiken. Door het lichtgewicht en het compacte design is de nomadiQ makkelijk mee te nemen en op te bergen.

De nomadiQ is gemaakt van hoogwaardig aluminium onderdelen. De voet, hendel en knoppen zijn gemaakt van kunststof materiaal zodat deze niet heet worden.

5.6 kg

Check de handleiding en de Quick Guide aan het handvat van de nomadiQ!

VOORBEREIDING

Stap 1: Open het eerste sluitingsmechanisme door de voet onder de basis te openen.

Stap 4: Draai allebei de vergrendel-knoppen los.

Stap 6: Draai beide vergrendel-knoppen weer vast.

Stap 7: Plaats de lekbakjes in de voet van de bbq.

Stap 8: Bevestig de snelkoppelingen van de gasslang aan ieder barbecue-paneel.

Stap 9: Sluit de gasfles aan op de gasregelaar en zorg dat de bedieningsknoppen van het apparaat op ‘0’ staan.

* Raadpleeg het onderdeel ‘Gasaansluiting’ in de handleiding voor verdere instructies met betrekking tot de gasaansluiting.

TIJDENS GEBRUIK

Stap 10: Open het ventiel door de bedieningsknop op de hoogste stand te zetten. Wacht enkele seconden en druk aan de zijkant van de bbq de ontsteker in. Deze stap kan bij beide barbecue-panelen worden toegepast en ieder paneel kan los worden bediend.

Stap 11: Draai aan de bedieningsknop om de vlam en temperatuur in te stellen.

Dit product is standaard uitgerust voor wegwerp-gascartridges (gasflesjes) die voldoen aan de EN417-norm en zijn voorzien van een schroefverbinding. De gascartridges / gasflesjes moeten bij voorkeur een butagas / butamix (isobutain) bevatten. In onze webwinkel worden deze gasflesjes aangeboden.

De nomadiQ BBQ is standaard geconfigureerd voor wegwerpbare gasflessen (30 mbar met schroefventiel voor butaan-/ propaangas). Gaslesjes zijn hier te bestellen in onze eigen webshop. Dit zijn veelvoorkomende gasflesjes (wegwerpbussen) die bij vrijwel elke bouwmarkt of outdoor winkel verkrijgbaar zijn. Denk aan: Gamma, Intratuin, Decathlon, etc.

Naast de standaard draagbare configuratie kan de nomadiQ BBQ tevens worden geconfigureerd voor grotere type gasflessen (bijvoorbeeld aan boord van een boot of in een camper of caravan) met een speciaal ontwikkelde nomadiQ verlengslang. Deze verlengslang verkrijgbaar in onze webshop.

Ja, de voet van de nomadiQ is zo ontworpen dat deze stabiel staat, niet heet wordt en dat de bbq overal zonder zorgen opgezet kan worden.

Wanneer de temperatuurregelaar(s) volledig openstaan wordt de bbq circa 350 graden in het midden van beide roosters. Aan de zijkanten zo’n 300 graden. Gemiddeld is de maximale temperatuur 325 graden.

Alles is mogelijk alleen duurt het relatief lang om dikke stukken vlees (2,5 cm+) te garen. Neem daarvoor de tijd. De nomadiQ is vooral ontwikkeld om dunnere stukken vlees, vis, groenten, etc. simpel en snel te bereiden.

Wij hebben met een chefkok gerechten bereid ter inspiratie. Deze zijn te vinden op onze website of op ons nomadiQ bbq youtube kanaal.

De nomadiQ is na 10 minuten afgekoeld. Schoonmaken, inklappen en ‘ready to go’.

Bekijk volledige schoonmaak instructies hier.

BUITENKANT REINIGEN

Zorg dat de bbq is afgekoeld en veilig kan worden aangeraakt voordat u de buitenkant reinigt. Gelakte en kunstof onderdelen kunnen gereinigd worden met een mild reinigingsmiddel en een droge doek (gebruik geen schuursponsjes of agressieve reinigingsmiddelen). We raden aan om het reinigingsmiddel eerst op een klein oppervlak van het product te testen. Gebruik nooit verfverdunners of vergelijkbare oplosmiddelen om het product te reinigen en giet nooit koud water over hete oppervlakken. Zorg dat alle oppervlakken goed droog zijn voordat u het product afdekt en opbergt.

BINNENKANT REININGEN

Zorg dat de bbq is afgekoeld en veilig kan worden aangeraakt voordat u de binnenkant reinigt. U kunt de binnenkant reinigen met water, een mild reinigingsmiddel en een zachte spons of doek. De opper- vlakken met antiaanbaklaag (binnenkant van de barbecue-panelen) moeten voorzichtig gereinigd worden met een licht vochtige doek. Gebruik een natte spons en/of zachte borstel met een beetje baking soda om hardnekkig vuil te verwijderen. U kunt de roosters met antiaanbaklaag verwijderen en eenvoudig reinigen onder de kraan met water en een mild reinigingsmiddel. De roosters zijn ook vaatwasserbestendig. Alle onderdelen en oppervlakken moeten daarna afgedroogd worden met een droge, zachte doek.

WAARSCHUWING! De contactpunten in de barbecuepanelen nabij de brander zijn scherp. Wees voorzichtig tijdens het reinigen om letsel te voorkomen. 

Om je nomadiQ netjes te houden raden wij aan om 1 keer per jaar / seizoen de bbq intensief schoon te maken. Voor intensief onderhoud kunnen de schaaldelen worden verwijdert, zodat ook de binnenkant van de basis zo nu en dan grondig kan worden gereinigd. Volg hiervoor zorgvuldig de instructies en de begeleidende afbeeldingen uit de handleiding. De handleiding is meegeleverd met het product (in de Gift box) maar tevens eenvoudig te hier downloaden.

Uiteraard kan dit. Losse onderdelen zijn aan te schaffen in onze webshop onder Spare Parts. Via ons contactformulier kunt u ons om advies vragen. Wij geven dan aan in hoeverre een onderdeel zelf te vervangen is.

Via onze webshop zijn accessoires en vervangingsonderdelen te bestellen.

Aan de binnenkant van de voet van de nomadiQ. Lift beide schaaldelen op, vouw beide schaaldelen naar één kan en kijk in de voet.

Via de officiële website van nomadiQ: www.nomadiQbbq.com.

Schrijf je meteen in voor onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogste van slimme accessoires en andere nieuwtjes.

GARANTIEPERIODES

Basis en bbq-panelen: 5 jaar, niet doorgeroest / doorgebrand (2 jaar op de lak met uitzondering van vervaging of verkleuring).

Roestvrij stalen brander-buizen: 5 jaar, niet doorgeroest / doorgebrand.

Aluminium roosters met antiaanbaklaag: 5 jaar, niet doorgeroest / doorgebrand.

Kunstof onderdelen: 5 jaar met uitzondering van vervaging of verkleuring.

Alle overige onderdelen: 2 jaar.

Stuur een e-mail naar info@nomadiQbbq.com.

nomadiQ dealers zijn in staat om kwaliteitsproducten te adviseren en streven een hoog serviceniveau na.