KIYOH NL

Heerlijk gegrilde zalm van de BBQ

nomadiQ bbq gegrilde zalm recept

Ingrediënten:
2 eetlepels mosterd
2 eetlepels ahornsiroop
1 theelepel vers gehakte rozemarijn
1 eetlepel geraspte citroen- of limoenschil
1 (in het wild gevangen) zalmfilet met huid (2 pond en ongeveer 1½ inch dik)

Instructies:
Meng de mosterd, ahorn, rozemarijn, citroen of limoen, een halve theelepel zout en peper. Kruid de hele vleeskant van de zalm met het mengsel. Laat de marinade intrekken op kamertemperatuur gedurende een half uur tot een uur.

Leg de hele zalm met de huid naar beneden op de roosters van de nomadiQ bakplaat. De dichte grillplaat is ook heel handig om vis op te braden. Grill op medium stand tot de zalm op de BBQ gaar is en de huid mooi gegrild lijkt. Draai af en toe om. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten, afhankelijk van de dikte van de zalm. Garneer met wat fijngehakte lente-ui.

Optioneel. Grill twee halve citroenen aan de andere kant van de nomadiQ BBQ tot ze licht verkoold zijn en knijp ze uit over de zalm als deze klaar is.


Bijgerecht dat past bij Zalm op de BBQ
Serveer met gegrilde asperges. Gemarineerd in een subtiele mix van knoflook, vergine olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout. Top af met geraspte Parmezaanse kaas.

Als je een mooie vis vangt kun je het zelf grillen op de BBQ. Vergeet niet je nomadiQ grill mee te nemen of koop hem hier.