KIYOH NL

Gegrilde Groenten op de BBQ: Gezond Alternatief

Met buitengrillen kun je eenvoudig en snel verschillende soorten gegrilde groenten op de barbecue bereiden. Naast dat het leuk en gezellig is om te doen, levert het grillen van groenten op je bbq een gezond en smaakvol gerecht op. Het grote voordeel van het grillen van je groenten, in plaats van koken, is dat alle vitaminen en voedingsstoffen behouden blijven en je groente een krokante bite krijgt!


Top #10 Gegrilde Groenten op de BBQ

Hieronder hebben we een lijst gemaakt van de 10 beste groenten die volgens ons de moeite waard zijn om te proberen en we zullen enkele tips en trucs geven om een prachtig resultaat te bereiken. Groenten die zeer geschikt en makkelijk te bereiden zijn op de grill zijn:

  1. Groene asperge
  2. Courgette
  3. Aubergine
  4. paprika
  5. Zoete uien
  6. Wortels


Maar ook groenten die onwaarschijnlijker lijken, kunnen perfect bruikbaar zijn, bijvoorbeeld

  1. Pompoen
  2. Avocado
  3. Bloemkool
  4. Spruiten

Al deze groenten kunnen gemakkelijk in korte tijd worden bereid.

Voorbereidingsstappen
Zet eerst je grill op en verwarm de roosters 2 tot 3 minuten voor. Door de roosters met een klein beetje olie op smaak te brengen, verbetert het grillresultaat en wordt ook het schoonmaken achteraf een stuk eenvoudiger. Terwijl de grill aan het voorverwarmen is, is het tijd om de groenten te bereiden.

In principe vragen de meeste groenten gewoon om wat olie, zout en peper, wat al voldoende is. Neem bijvoorbeeld courgette of aubergine en snijd deze in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik. Bestrijk of spuit de plakjes in met een dun laagje olijfolie. Een 1e persing of extra vierge olie geeft het net dat extra vleugje smaak. Zout en peper de plakjes naar smaak en voorkeur, en je bent klaar om te grillen.

Sommige groenten zijn makkelijk in plakjes te snijden, voor andere is dat wat lastiger. Je kunt de groente dan ook gewoon in kleinere stukjes snijden, ook wel grof gehakt genoemd. Dit is ook een perfecte manier om meerdere groenten te combineren, bijvoorbeeld; bloemkool, zoete ui, paprika en champignons. Nadat je de groenten in stukjes hebt gesneden, volg je dezelfde stappen om er olijfolie, zout en peper overheen te doen, wat in dit geval het beste werkt in een kom.

Je groenten grillen
Ondertussen is de grill voorverwarmd, dus leg de groente voorzichtig met een tang op de roosters. In het geval van groenteschijfjes duurt het ongeveer 2 -3 minuten voordat de groenten deze perfecte lichtbruine gekarameliseerde kleur en grillsporen krijgen. Draai de groenten om met de tang en wacht nog 2 – 3 minuten tot je gegrilde plakjes groenten klaar zijn.

Bij gesneden groenten of gemengde groenten op de bbq kan het werken met een gesloten grilloppervlak in plaats van open roosters erg handig zijn. nomadiQ biedt een grillplaat die het perfecte accessoire is bij het bereiden van ingrediënten die moeten worden gegooid. De bereiding duurt ongeveer even lang als gesneden groenten, dus in totaal 5 – 6 minuten terwijl je de groente regelmatig omschept, eens per minuut.

Wacht een minuutje
Als de groenten perfect gegrild zijn, haal je ze van de grill en doe je ze in een kom of bord. Gegrilde groenten van onze Portable BBQ worden lekkerder als je ze een minuut of wat laat afkoelen. Nu is het tijd om te genieten van een heerlijke en gezonde maaltijd!

Grilled vegetables on the bbq!

Voor variatie en extra smaak kun je ook proberen om voor het grillen van de groenten wat fijngesneden knoflook, pesto of rozemarijn toe te voegen. Of voeg toppings toe zoals balsamicoazijn, citroensap, verse basilicum of tijm, vlak voor het serveren van je gegrilde groenten.

Geniet overal en altijd van je gegrilde groenten op de BBQ! Laatste tip: Squash of Pompoenen zijn de perfecte wintergroenten om te grillen op je NomadiQ BBQ.