FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

WAT ZIT ER STANDAARD BIJ DE NOMADIQ BBQ (inhoud GIFT BOX)?

1 x nomadiQ BBQ
1 x nomadiQ gasslang met drukverdeler
2 x nomadiQ lekbakjes
1 x nomadiQ schouderband
1 x nomadiQ handleiding

WAT IS HET GEWICHT VAN DE DRAAGBARE NOMADIQ BBQ?

5.6 kg

HOE INSTALLEER IK DE NOMADIQ BBQ?
Check de handleiding en de Quick Guide aan het handvat (hang tag) van de nomadiQ BBQ!
 
VOORBEREIDING
Stap 1: Verwijder de schouderriem.
Stap 2: Verwijder de beschermhoes. (Deze stap is optioneel, afhankelijk van of het apparaat met bescherm- hoes is geleverd).
Stap 3: Open het eerste sluitmechanisme door de voet onder de basis te openen.
Stap 4: Draai allebei de vergrendel-knoppen los.
Stap 5: De barbecue-panelen komen los en kunnen worden uitgetrokken en geopend.
Stap 6: Draai beide vergrendel-knoppen weer vast.
Stap 7: Plaats de lekbakken in de voet van de barbecue.
Stap 8: Bevestig de snelkoppelingen van de gasslang aan ieder barbecue-paneel.
Stap 9: Sluit de gasfles aan op de gasregelaar en zorg dat de bedieningsknoppen van het apparaat op ‘0’ staan.
 
* Raadpleeg het onderdeel ‘Gasaansluiting’ in de handleiding voor verdere instructies met betrekking tot de gasaansluiting.
 
TIJDENS GEBRUIK
Stap 10: Open het ventiel door de bedieningsknop op de hoogste stand te zetten. Wacht enkele seconden en druk aan de zijkant van de barbecue de ontsteker in. Deze stap kan bij beide barbecue-panelen worden toegepast en ieder paneel kan los worden bediend.
Stap 11: Draai aan de bedieningsknop om de vlam en temperatuur in te stellen.
 
* Raadpleeg ook het onderdeel ‘Ontstekingsinstructies’ in de handleiding. 
 
NA GEBRUIK 
Stap 12: Zet het apparaat uit door het ventiel dicht te draaien en de bedieningsknop op ‘0 te zetten.
Stap 13: Laat de barbecue 10 – 12 minuten afkoelen!
Stap 14: Ontkoppel de gasfles en verwijder de gasslang.
Stap 15: Verwijder en reinig de lekbakken.
Stap 16: Verwijder de roosters en reinig de binnenkant van de barbecue-panelen met een zachte doek/keu- kenpapier.
Stap 17: Plaats de roosters terug en zorg dat ze op de juiste manier op de 2 haken zijn geplaatst en vastklem- men door de roosters onder de lipjes te schuiven (nabij het scharnier).
Stap 18: Draai beide vergrendel-knoppen los.
Stap 19: Sluit de barbecue-panelen door ze terug in de basis van de barbecue te schuiven.
Stap 20: Draai beide vergrendel-knoppen vast.
Stap 21: Draai de voet terug onder de basis van de barbecue.
Stap 22: Plaats de riem.
 
Plaats optioneel de beschermhoes om de barbecue (vóór stap 22).…en klaar bent u!
HOE LANG DUURT HET VOORDAT DE NOMADIQ BBQ KLAAR IS VOOR GEBRUIK?

Als het langer duurt dan 2 minuten doe je iets iet goed!

MIJN NOMADIQ BBQ GAAT NIET AAN. WAT KAN HET PROBLEEM ZIJN?

BRANDER ONTSTEEKT NIET DOOR DE ONTSTEKER
Ventiel is dicht —> Draai het ventiel open.
Aansluiting gasslang en/of gastoevoer is niet correct aangesloten —> Sluit de gastoevoer, gasslang en snel- koppelingen opnieuw aan.
Gascartridge/gasfles is (bijna) leeg —> Sluit een nieuwe volle gasfles aan.
Ontsteker vonkt niet —> Verwijder de roosters en reinig de contactpunten voorzichtig met een tandenborstel. Ontsteker vonkt niet –> Open de sluitsystemen aan de zijkant en verplaats beide barbecuepanelen naar één kant.
Controleer of de kabels die naar de ontsteker lopen niet gebroken of ontkoppeld.
De verstuiver is geblokkeerd —> Neem contact op met onze klantenservice of aftersales voor advies.

DE VLAM VAN DE BRANDER IS ONREGELMATIG
De brander is geblokkeerd —> Verwijder de roosters en reinig de contactpunten voorzichtig met een ‘harde’ tandenborstel.
De vlam brandt in de brander (sissend geluid) —> Zet de brander/barbecue uit, laat hem enkele minuten afkoelen en steek hem opnieuw aan.
De verstuiver is geblokkeerd —> Neem contact op met onze klantenservice of aftersales voor advies.

GAS LEKT UIT DE VERBINDINGEN
Verbindingen zitten los —> Draai de losse verbindingen aan (de snelkoppelingen en regelaar/gasslang).
Raadpleeg ook ‘Opsporing van lekken’ in het onderdeel ‘Gasaansluitingen & gasregelaar(s)’ van de handleiding of neem contact op met onze klantenservice of aftersales voor advies.

WELKE GASFLESJES MOET IK GEBRUIKEN; PROPAAN OF BUTAAN?

Dit product is standaard uitgerust voor wegwerp-gascartridges (gasflesjes) die voldoen aan de EN417-norm en zijn voor- zien van een schroefverbinding zoals op onderstaande afbeelding wordt getoond. De gascartridges / gasflesjes moeten bij voorkeur butaan-gas bevatten (propaangas werkt ook). 

WAAR KAN IK GESCHIKTE GASFLESJES KOPEN VOOR DE NOMADIQ BBQ?

De nomadiQ BBQ is dus standaard geconfigureerd voor wegwerpbare gasflessen (30 mbar met schroefventiel voor butaan-/ propaangas). Dit zijn veelvoorkomende gasflessen (wegwerpbussen) die bij vrijwel elke bouwmarkt of outdoor winkel verkrijgbaar zijn. Denk aan: Gamma, Intratuin, Decathlon, etc. Maar ook online zijn er verschillende websites die deze gasbusjes aanbieden. Prijzen variëren tussen de € 5,00 en € 9,00 per gasflesje.

WERKT DE NOMADIQ BBQ OOK OP ANDERE GASFLESSEN?

Naast de standaard draagbare configuratie kan de nomadiQ BBQ tevens worden geconfigureerd voor grotere type gasflessen (bijvoorbeeld aan boord van een boot of camper). Het enige dat je hoeft te veranderen is standaard meegeleverde gasslang met 30 mbar drukregelaar voor een aansluiting naar keuze. Dit zijn nomadiQ accessoires die later in 2019 verkrijgbaar zullen zijn via: www.nomadiQbbq.comRaadpleeg onze klantenservice om naar de configuratie van uw keuze te komen.

KAN IK DE NOMADIQ BBQ OP EEN HOUTEN TAFEL OF POLYSTER BOOT ZETTEN?

Ja, de voet van de nomadiQ BBQ is zo ontworpen dat deze niet heet wordt en de BBQ overal zonder zorgen opgezet kan worden. Eet smakelijk!

WAT IS DE MAXIMALE ‘GRILL’ TEMPERATUUR VAN DE NOMADIQ BBQ?

Wanneer de temperatuurregelaar(s) volledig openstaan wordt de BBQ circa 350 graden in het midden van beide roosters. Aan de zijkanten zo’n 300 graden. Gemiddeld is de maximale temperatuur 325 graden.

KAN IK ALLE SOORTEN EN MATEN VLEES, VIS EN GROENTEN BEREIDEN OP DE NOMADIQ BBQ?

Alles is mogelijk alleen duurt het relatief lang om dikke stukken vlees (2,5 cm plus) te garen. Neem daarvoor de tijd. De nomadiQ BBQ is vooral ontwikkeld om wat dunnere stukken vlees, vis, groenten, etc. simpel en snel te bereiden. Altijd en overal ter wereld!

ZIJN ER SPECIALE NOMADIQ GERECHTEN DIE KUNNEN WORDEN BEREID?

Wij zijn bezig met een online ‘portable’ kookboek waarbij de insteek is om op locatie (over ter wereld) simpel en snel een topchef te zijn. Later in 2019 meer. Hou onze website en sociale media goed in de gaten!

HOE LANG DUURT HET VOORDAT DE NOMADIQ BBQ IS AFGEKOELD?

Door de keuze en dikte van van de materialen is de nomadiQ BBQ na circa 10 á 12 minuten afgekoeld. Schoonmaken, inklappen en ‘ready to go’.

HOE KAN IK MIJN NOMADIQ BBQ HET BESTE SCHOONMAKEN?
BUITENKANT REINIGEN
Zorg dat de barbecue is afgekoeld en veilig kan worden aangeraakt voordat u de buitenkant reinigt. Gelakte en plastic onderdelen kunnen gereinigd worden met een mild reinigingsmiddel en een droge doek (gebruik geen schuursponsjes of agressieve reinigingsmiddelen). We raden aan om een reinigingsmiddel eerst op een klein oppervlak van het product te testen. Gebruik nooit verfverdunners of vergelijkbare oplosmiddelen om het product te reinigen en giet nooit koud water over hete oppervlakken. Zorg dat alle oppervlakken goed droog zijn voordat u het product afdekt en opbergt.
 
BINNENKANT REININGEN
Zorg dat de barbecue is afgekoeld en veilig kan worden aangeraakt voordat u de binnenkant reinigt. U kunt de binnenkant reinigen met water, een mild reinigingsmiddel en een zachte spons of doek. De opper- vlakken met antiaanbaklaag (binnenkant van de barbecue-panelen) moeten voorzichtig gereinigd worden met een licht vochtige doek. Gebruik een natte spons en/of zachte borstel met een beetje baking soda om hardnekkig vuil te verwijderen. U kunt de roosters met antiaanbaklaag verwijderen en eenvoudig reinigen onder de kraan met water en een mild reinigingsmiddel. Alle onderdelen en oppervlakken moeten daarna afgedroogd worden met een droge, zachte doek.

WAARSCHUWING! De contactpunten in de barbecuepanelen nabij de brander zijn scherp. Wees voorzichtig tijdens het reinigen om letsel te voorkomen. 

HOE VAAK HEEFT MIJN NOMADIQ BBQ GROOT ONDERHOUD NODIG?

Om je nomadiQ BBQ netjes te houden raden wij aan om 1 á 2 keer (afhankelijk van je gebruik) per jaar/ seizoen de BBQ intensief schoon te maken. Voor intensief onderhoud kunnen de schaaldelen worden verwijdert, zodat ook de binnenkant van de basis zo nu en dan grondig kan worden gereinigd. Volg hiervoor zorgvuldig de instructies en de begeleidende afbeeldingen uit de handleiding. De handleiding is meegeleverd met het product (in de Gift box) maar tevens eenvoudig te downloaden via www.nomadiQbbq.com.

KAN IK ZELF REPARATIES UITVOEREN AAN MIJN NOMADIQ BBQ?

Uiteraard kan dit. Echter is dit op eigen risico en hou er rekening mee dat bij grote reparaties de garantie kan komen te vervallen.

WAAR KAN IK ONDERDELEN OF ACCESSOIRES KOPEN VOOR MIJN NOMADIQ BBQ?

Via www.nomadiQbbq.com – en bij onze officiële verkooppunten. 

Bekijk dealer-locator: www.nomadiQbbq.com/dealerlocator.
WAAR VIND IK HET SERIENUMMER VAN MIJN NOMADIQ BBQ?

Aan de binnenkant van de voet van de nomadiQ BBQ. Lift beide schaaldelen op, vouw beide schaaldelen naar één kant en kijk in de voet.

HOE REGISTREER IN MIJN NOMADIQ BBQ?
Via de officiële webshop van nomadiQ: www.nomadiQbbq.com
Schrijf je meteen in voor onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogste van slimme accessoires en beestachtig lekkere gerechtjes voor op locatie!
HOE ZIT HET MET GARANTIES OP MIJN NOMADIQ BBQ?

GARANTIEPERIODES 
Basis en barbecue-panelen: 5 jaar, niet doorgeroest / doorgebrand (2 jaar op de lak met uitzondering van vervaging of verkleuring). 

Roestvrij stalen brander-buizen: 5 jaar, niet doorgeroest / doorgebrand.
Aluminium roosters met antiaanbaklaag: 5 jaar, niet doorgeroest / doorgebrand.
Plastic onderdelen: 5 jaar met uitzondering van vervaging of verkleuring.
Alle overige onderdelen: 2 jaar. 
HOE KAN IK VERKOOPPUNT WORDEN VAN NOMADIQ (DEALER
Stuur een e-mail naar info@nomadiQbbq.com
nomadiQ dealers zijn in staat om kwaliteitsproducten te adviseren en streven een hoog serviceniveau na.