KIYOH NL

Devilled chicken breast

Gebaseerd op een honing hoisin marinade en beter bekend als ‘devilled chicken breast’, is een van de beroemde gegrilde kipfilet recepten over de hele wereld. Een zeer eenvoudige maar perfecte manier om kipfilet op de barbecue te grillen en het een zoete knapperige smaak te geven waar je dol op zult zijn.

Ingrediënten

De ingrediënten die je nodig hebt voor een heerlijke kipfilet op de BBQ voor 4 personen zijn:

4 scharrelkipfilet
3 eetlepels hoisinsaus*
3 eetlepels honing (of ahornsiroop)
3 eetlepels tomatensaus
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel sesamolie

Gebruik een snijplank en een scherp mes om elke kipfilet over de lengte doormidden te snijden.
Als je kipfilet uit de koelkast komt, geef hem dan 30 minuten rust, net goed genoeg om hem op kamertemperatuur te laten komen. Meng ondertussen de ingrediënten hoisinsaus, honing, tomatensaus, sojasaus en sesamolie voor de hoisinhoningmarinade. Als alternatief voor honing kan ook ahornsiroop worden gebruikt, waardoor de marinade net weer een zoete twist krijgt.

Doe de kipfilet in een kom en giet de marinade over de kip. Dek de kom af met een stuk folie en laat het 2 tot 3 uur rusten in de koelkast en roer het in deze tijd af en toe om.

Kipfilet grillen op de BBQ:

Installeer en verwarm je nomadiQ-grill een paar minuten voordat je begint.
Leg de borsten op de grill en draai ze halverwege om, wat ongeveer 5 – 7 minuten per kant duurt. Zodra de kipfilet een mooie karamelbruine kleur heeft, haal je ze van de grill en laat je ze een paar minuten rusten. Dit laat de sappen zich herverdelen en is de sleutel tot een heerlijk stuk sappige kipfilet.

En nu… geniet van je eigen waanzinnige ‘devilled chicken breast’.

Als je een Dichte grillplaat hebt van de nomadiQ Portable BBQ, kan je deze ook gebruiken om dit te grillen. Dit voor het geval je de kipfilet graag wat minder krokant van buiten en wat sappiger van binnen wilt hebben.

Als alternatief voor kipfilet op de BBQ kun je deze marinade ook gebruiken voor kippenvleugels, drumsticks of dijen!

Je barbecue daarna schoonmaken


Als je klaar bent met grillen, laat je jouw grill afkoelen, wat slechts 4 – 5 minuten duurt. Volg dan onze schoonmaaktips.

*Hoisinsaus is niet in alle supermarkten beschikbaar. Maar maak je geen zorgen. Het is vrij eenvoudig om een soortgelijke marinade te maken met gewone ingrediënten.