BETALEN

iDEAL
Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk uw online aankopen afrekenen. iDEAL is het systeem dat u direct koppelt aan uw internetbankierprogramma bij een online aankoop. Om gebruik te maken van iDEAL hoeft u zich niet te registreren, bestanden te downloaden of een account aan te maken.

Maakt u gebruik van internetbankieren bij ABN AMRO, Fortis, ING, Rabobank of SNS Bank, dan kunt u direct met iDEAL betalen. U rekent dan snel en gemakkelijk af in de vertrouwde internet-betaalomgeving van uw eigen bank. Betalen zoals u eigenlijk al gewend bent.

HOE WERKT IDEAL?

 1. U bestelt een product en kiest iDEAL als betaalmethode
 2. Selecteer de bank waar u uw bankzaken al online regelt
 3. U komt direct in het bekende internetbankierprogramma van uw bank
 4. De relevante gegevens van uw aankoop zijn al ingevuld
 5. Op de voor u bekende manier keurt u de betaling goed
 6. U ontvangt een bevestiging van uw bank
 7. U keert terug naar de webwinkel, bestelling en betaling geslaagd

PAYPAL
PayPal is een online betaalservice waarmee u op eBay, Amazon en in andere online winkels kunt betalen. Maar u kan met PayPal ook online geld overmaken naar familie en vrienden of geld ontvangen. PayPal heeft wereldwijd ruim 150 miljoen rekeningen. U kan betalen vanaf uw bank of giro, creditcard, of via het saldo van uw PayPalrekening.

Meer informatie over PayPal vindt u op www.paypal.nl

AMERICAN EXPRESS CREDITCARD
Betaal met uw American Express creditcard via een secure Internet connection (SSL): Controleer eerst goed of alle getoonde gegevens juist zijn. Vul dan het kaartnummer en de vervaldatum en van uw creditcard in.

Nadat u op VERSTUREN heeft geklikt wordt de betaling verwerkt. Het resultaat wordt op het scherm getoond. Indien de betaling door de Creditcard maatschappij wordt goedgekeurd, wordt uw bestelling direct verwerkt.

EUROCARD/ MASTERCARD CREDITCARD
Betaal met uw EuroCard/ MasterCard creditcard via een secure Internet connection (SSL): Controleer eerst goed of alle getoonde gegevens juist zijn. Vul dan het kaartnummer en de vervaldatum en van uw creditcard in.

Nadat u op VERSTUREN heeft geklikt wordt de betaling verwerkt. Het resultaat wordt op het scherm getoond. Indien de betaling door de Creditcard maatschappij wordt goedgekeurd, wordt uw bestelling direct verwerkt.

VISA CREDITCARD
Betaal met uw VISA creditcard via een secure Internet connection (SSL): Controleer eerst goed of alle getoonde gegevens juist zijn. Vul dan het kaartnummer en de vervaldatum en van uw creditcard in.

Nadat u op VERSTUREN heeft geklikt wordt de betaling verwerkt. Het resultaat wordt op het scherm getoond. Indien de betaling door de Creditcard maatschappij wordt goedgekeurd, wordt uw bestelling direct verwerkt.

EENMALIGE BANKMACHTIGING
Betaal met een eenmalige bankmachtiging (alleen in Nederland): Hiermee machtigt u ons om het bedrag voor uw bestelling eenmalig van uw rekening af te schrijven. U kiest dan voor ‘eenmalige machtiging’ als betaalwijze. Vervolgens vult u al uw gegevens in, inclusief uw bank- of girorekeningnummer.

Wij zullen het aankoopbedrag van uw bestelling eenmalig van uw rekening af te schrijven. U heeft altijd dertig dagen de tijd om deze afschrijving te herroepen.

BANK-/ GIRO-OVERBOEKING
Betaal met een Bank-/ Giro-overboeking (alleen in Nederland): Op het scherm worden de gegevens getoond zoals u ze op uw bank- of giro-overschrijvingsformulier dient in te vullen. Als u gebruik maakt van online banking (bijvoorbeeld via Internet), dan neemt u de gegevens over in het desbetreffende online formulier van uw bank.

U verzendt het door u ingevulde overschrijvingsformulier per post of elektronisch naar uw bank, die de betaling vervolgens verwerkt. Deze manier van betalen duurt minimaal enkele dagen. Op het moment dat de betaling is geïncasseerd worden de producten verzonden.

SOFORT BANKING
SOFORT Banking is een betaalmethode die beschikbaar is in 8 Europese landen en is zeer populair in Duitsland. SOFORT is gebaseerd op het principe van een overboeking. In tegenstelling tot een normale overboeking hoeft de klant de betaling alleen te verifiëren, net als bij iDEAL bijvoorbeeld. Gegevens als het bedrag, de omschrijving en de begunstigde staan al ingevuld. Voordeel hiervan is dat hier dus geen menselijke fout gemaakt kan worden. SOFORT voert de betaling vervolgens uit. De betaalmethode is eenvoudig en snel.

Een SOFORT betaling bestaat voor een klant uit 4 stappen:

 1. De klant selecteert zijn land en de bank waarmee de betaling wil verrichten.
 2. Klant bevindt zich op het login-gedeelte van het beveiligde betalingsformulier. Hij meldt zich aan met zijn gegevens voor internetbankieren.
 3. Klant bevestigt de overschrijving met pincode of kaartlezer.
 4. Klant ontvangt een bevestiging van de overschrijving en/of bevestiging van de bestelling van je webshop.

LANDEN
SOFORT Banking is beschikbaar voor klanten met een rekening in de volgende landen:

 • Duitsland
 • Oostenrijk
 • Zwitserland
 • Polen
 • Italie
 • Spanje
 • Belgie
 • Nederland

 

BANCONTACT
Bancontact is de Belgische marktleider in elektronische betalingen. Omdat Bancontact meer doet dan alleen online betalingen, maar bijvoorbeeld ook pintransacties in winkels, is het een vertrouwde naam in België als het om betalen gaat. Voorheen was Bancontact ook bekend als Mister Cash.

Betalingen via Bancontact zijn gegarandeerd en worden direct bevestigd, de betaling kan dus niet worden teruggedraaid door de consument. Bovendien zijn betalingen via Bancontact altijd 3D-secure beveiligd. In 2015 werd de app van Bancontact geïntroduceerd, waardoor online betalen nog makkelijker is geworden voor de Belgische consument.