KIYOH NL

Zoet is het nieuwe hartig – de 5 lekkerste bbq toetjes

Wie denkt aan de barbecue denkt waarschijnlijk vooral aan de burgers, spiesjes en andere hartigheden die erop gaan. Maar wat velen vergeten, is dat de barbecue ook de perfecte plek is om heerlijke toetjes op te maken.

“Wie wil er nog een burger, ze moeten op”, een welbekende leus die we allemaal aan het eind van een bbq sessie te horen krijgen. En dat terwijl je eigenlijk wel genoeg gehad hebt. Neem de volgende keer daarom eens meer de tijd voor het bereiden van lekkere bbq toetjes! We snakken allemaal naar die afwisseling. Want wat is er nou lekkerder dan je avondje barbecueën aftoppen met een zoet spektakel. Ook handig: je hebt er geen extra poespas voor het bereiden nodig, want de bbq is je beste vriend. Wij delen de lekkerste recepten van bbq toetjes die jouw tong deze zomer echt geproefd moet hebben. Aan de slag!

Een bootje vol 

Waar je een banaan waarschijnlijk meestal uit het knuistje eet of hooguit door een fruitsalade doet, is het dé basis voor een toetje waar je U tegen zegt. Het is nog simpel ook: snij de banaan in schil in de lengte open, smeer eventueel een beetje roomboter in de holte, stop er stukjes chocola in en wikkel het geheel in een aluminium jasje. Naast de chocola voeg je al jouw favo toppings toe: nootjes, mini marshmellows, een beetje rum eroverheen schenken of strooi er wat feestelijke sprinkels over. En klaar voor op de bbq! Kortom: helemaal eigen te maken en zo chic als jij wilt! Om helemaal uit te pakken serveer je er naast dit bootje gevulde banaan een bolletje (vanille)ijs naast.

We want s’mores!

Ken je dat? Van die super aantrekkelijke foodvideo’s die niet alleen lekkers voor je mond, maar ook voor je ogen zijn? Daar is s’mores echt een voorbeeld van. Zeker als je in slomo zou zien hoe je met een simpel biscuitje de gesmolten marshmallows uit de zee van chocolade oplepelt. Een bbq toetje dat langzaamaan overwaait van de Amerikaanse bbq en iets dat je niet wilt missen. Het best is om een (kleine) schaal of pan te gebruiken die op de bbq past. Hierin ga je laagjes bouwen: chocolade (dit kan ook met bijvoorbeeld stukjes pinda erin zijn), marshmallows en biscuits her en der er ingestoken. Om iets meer balans toe te voegen en een poging tot ‘gezond’ te doen, kun je er zomerse aardbeien aan toevoegen. Het geheel kan zo op de bbq en dippen maar met z’n allen.

Appeltje, ijsje

Is het bovenstaande jou een iets te grote suikerbom? Bij dit toetje doen we wat rustiger aan. De basis is namelijk appel met kaneel en suiker, maar jij bepaalt zelf hoe zoet jij het wilt hebben. En wil je een extra touch, voeg dan een scheutje rum toe. Snijd per persoon ongeveer één appel in stukjes en leg deze in een aluminium velletje. Strooi er kaneel en wat suiker overheen en dichtvouwen maar. Na 5-10 minuten is het lekker gegaard en prik je het zo weg. Het lekkerst is om er een fris bolletje (vanille)ijs naast te serveren. Zo koel je gelijk een beetje af na al die hitte van het barbecueën!

Van je stokkie

Heb je tussen al die bbq ingrediënten nog wat prikkers over? Gebruik het om er allerlei fruit aan te rijgen! Ananas, aardbeien, appel, meloen, noem maar op. Leg het op de bbq en laat het lekker grillen zoals je ook met een stokje saté doet. Dit frisse fruittoetje achteraf zorgt ervoor dat je na die zware barbecue niet van je stokkie gaat!

Spare ribs van perzik: Sperzik Ribs!

Last but not least, deze zoete en vega variant van spareribs. Zo blijf je toch in de bbq sferen, maar zorg je voor een kleine wending van smaak op het eind van de avond. Zo gepiept: snij de perzik door de helft en leg op het bbq rooster, zo komen er mooie grillmarks op de perzik. Pak ook uit door er een vanillesausje overheen te sprenkelen, of zoals bij de andere bbq recepten, een bolletje ijs erop te serveren. Wil je het wat gezonder houden, vervang de vanillesaus dan door kwark of griekse yoghurt en top dit dan weer af met wat honing en geroosterde noten van de bbq. Hierna schuif je voortaan de doorsnee spareribs aan de kant!

Het maakt niet uit welk bbq toetje je serveert, als je er maar een serveert. Want je buik zit ook wel op iets anders te wachten dan die eindeloze burgers en kruidenkaas stokbroodjes. Very sweet!

Heb je inmiddels al wel de inspiratie maar nog geen barbecue? Zorg dan dat jouw volgende barbecuesessie de makkelijkste ooit wordt met onze draagbare nomadiQ BBQ.