KIYOH NL

5 bbq tips – Barbecueën, maar dan handig.

De zon schijnt. Dat betekent maar een ding: de barbecue afstoffen en voordat je het park induikt nog even wat voorbereidingen treffen. Of nouja, ‘heel wat’ om precies te zijn. In ons hoofd is barbecueën vaak makkelijker dan het in praktijk is… Kun jij wel wat handige bbq tips gebruiken? Met deze hacks barbecue je zonder gestuntel!

Droge hap 

Ken je dat, dat je je tanden lekker in die vers bereide burger wilt zetten, maar tijdens de eerste hap het idee hebt dat je in een lap rubber hapt? Laten we zeggen dat het nogal nauw komt wie er op de plek van barbecuemaster staat. Door een ijsklontje op je burger te leggen tijdens het bakken, hydrateert je burger als het ware, simpel! Zo komt ‘ie heel wat lekkerder en sappiger van de barbecue af. Stay hydrated, zeggen we dan! Eventueel kun je het ijsklontje ook vervangen door een klompje boter.

Koolstokje?

Ze zeggen weleens “het eten is pas klaar als het zwart is”. Niet bepaald gezond en bovendien niet fijn als het stokje waar je ingrediënten op geregen zijn, ook zwart geblakerd is. Heel simpel op te lossen gelukkig. Maak van tevoren de prikkers even nat, door ze in een bak water te leggen, het beste voor 5-10 minuten. Dan verbrand die in ieder geval niet op de barbecue.

Warm bier?

Barbecueën doe je op warme dagen, wat niet betekent dat je ook warm drinken wilt. Wikkel daarom je flesje drinken in een theedoek of toiletpapier en houd deze vervolgens onder de kraan. Stop hem zo’n 10-15 minuten in de vriezer en hij komt er ijskoud uit! Aahhh.

Heb je geen vriezer tot je beschikking? Doe dan hetzelfde maar leg het flesje op de meest koele en winderige plek die je kunt vinden.

Weps? Wesp? Weg ermee

Zomer betekent barbecue, maar betekent misschien nog wel meer: wespen. Elke seconde een nieuwe kaper op de kust voor jouw eten. Wil je een iets andere maatregel nemen dan roekeloos om je heen slaan? Probeer dan eens bakje gesnipperde ui! De geur hiervan houdt wespen namelijk op afstand.

De after…

Als je dacht dat die ui van hierboven alleen handig was tegen de wespen heb je het mis. Het is namelijk ook de ideale oplossing voor de bbq-after. Het poetswerk erna is hoogstwaarschijnlijk niet je favoriete onderdeel. En van een simpel sponsje weten we allemaal dat het geen optimale oplossing is. Probeer die rauwe ui eens: snijd hem door de helft, prik hem op een vork en haal ‘m over het barbecuerooster. Even schrobben en klaar!
Hint: de nomadiQ BBQ roosters kunnen ook gemakkelijk in de vaatwasser.

Laatste bbq tip!

Een laatste tip, om sowieso je barbecuesessie een stuk makkelijker te maken: schaf een nomadiQ BBQ aan. Daarmee neem je je barbecue mee alsof het een klein koffertje is. Op elke gewenste plek, welk eten je ook wilt. Uitpakken maar!